Op vrijdag 5 oktober speelde heren 1 van VHZ hun 3de wedstrijd van het seizoen. Het was een erg late uitwedstrijd die om 21:30 in Purmerend zou moeten beginnen. Helaas duurde de wedstrijden ervoor er lang en was het pas 22:00 voor de wedstrijd begon.

VHZ begon de wedstrijd slapjes en de tegenpartij, VIP H1 liep al snel uit. Bij vlagen wist VHZ de punten weer terug te pakken maar steeds als ze bijna bij waren lieten ze het weer gaan en zo ging de 1ste  set verloren met 25-18.

In de 2de set veranderde het spelbeeld niet heel erg. De hele set lopen de heren van VHZ H1 achter de feiten aan en weet niet dichterbij te komen. Deze set ging dan ook verloren met 25-19.

De 3de set begonnen de heren van VHZ H1 eindelijk in hun spel te komen. De hele set bleef VHZ bij en het spel werd allemaal een stuk verzorgder. Toch slopen er wat frustraties in gericht naar de scheidsrechter. Aan het einde van de 3de set op 25-25 maakte de scheidsrechter een onbegrijpelijke grootse fout. Een duidelijk punt voor de heren van VHZ werd zo aan de tegenpartij gegeven en de scheidsrechter wilde niks weten van de protesten van VHZ zijn kant.  En het laatste punt ging door deze woede ook verloren.
Setstand 27-25.

In de 4de en laatste set was het herstellen en proberen het beste te maken van de laatste set. Maar dit wilde niet lukken. De heren van VHZ zaten er na het onterechte verlies van de 3de set door heen en maakte een beschamende indruk en kwamen met 18-3 achter voor er een beetje volleybal in sloop. Aan het einde van de set werden er toch nog een antal goede punten gepakt maar de set was natuurlijk niet meer te redden.
De set ging verloren met 25-12.

Geschreven door: Remco van Saarloos
(Passer/Loper, Aanvoerder van Heren1)