Na de volledige Lock down rond de jaarwisseling is er gelukkig vanaf 19 januari de mogelijkheid geweest voor de CMV en de ABC jeugd weer te trainen. Vanwege de winterse omstandigheden niet op gewoon gras maar op kunstgras en nog niet met de mogelijkheid om een net op te zetten, maar toch, we konden weer wat. Hier moeten we hockeyvereniging de Kikkers hartelijk voor bedanken dat zij ons die mogelijkheid hebben geboden.

Vanaf 3 maart konden we alweer een stapje meer. De jongvolwassenen tot 27 jaar mochten ook mee gaan doen. Het veld van de Kikkers was daarvoor te beperkt, dus moesten we op zoek naar een nieuw onderkomen. Gelukkig heeft korfbalvereniging Kios ons hun velden ter beschikking gesteld. En dat is nog een hele vooruitgang want we hebben daar wel de mogelijkheid om netten op te zetten.

Vanaf 16 maart is er al weer een stap bijgekomen ook boven de 26 mag er weer in groepjes van 4 getraind worden. De taskforce heeft snel wat extra netten weten aan te rukken zodat we nu zelfs 10 velden op een avond op kunnen zetten.

En wat is er nog in het verschiet. Er is al aangekondigd dat de avondklok een uur later in zal gaan. Dat geeft wat meer rek in de mogelijkheden van de indeling, maar is nog geen grote verandering. De volgende versoepeling verwachten wij zal zijn dat we weer gewoon met 6 op een veld kunnen gaan spelen. Maar wanneer dat mogelijk wordt is nu nog niet te zeggen, laat staan wanneer we weer de zaal in zouden kunnen. Een ding is zeker. Op het moment dat er versoepelingen komen zullen we daar direct op inspelen zodat we iedereen maximaal de gelegenheid kunnen geven lekker te volleyballen. We gaan er daarbij vanuit dat de trainingen de gehele zomer door zullen gaan. In ieder geval buiten en zo mogelijk ook in de zaal.

Dank aan iedereen die op enige wijze zijn steentje heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van de Coronatrainingen. De organisatie was niet altijd vlekkeloos en soms wat warrig onze excuses daarvoor. Maar met de wil om zo snel mogelijk  de trainingen te faciliteren hebben we bewust de snelheid bovenaan geplaatst. Wij vragen jullie begrip hiervoor.