Enige tijd geleden heeft ons het nare bericht bereikt dat een zeer gewaardeerd lid van onze vereniging is gediagnosticeerd met ALS. Deze vreselijke ziekte verstoord de aansturing van de spieren waardoor de spieren uiteindelijk afsterven.

Paul Kuiper van Heren 5 weet sinds enkele maanden dat hij ALS heeft. Het gaat op het moment van schrijven van dit stuk op krachtverlies na best goed met hem.
Hij maakt veel tijd om sociale contacten te onderhouden en dingen te doen waar hij plezier uit haalt. Zijn kinderen zijn intussen een actie gestart om geld op te halen voor onderzoek naar ALS en leukemie. Dit omdat een ander familielid van hun recent is gediagnosticeerd met acute leukemie. De kinderen gaan hoe ver ze ook uit elkaar wonen elk een deel van de triatlon voor hun rekening nemen.
In Nieuw-Zeeland wordt gezwommen, in Nederland gefietst en in Wales wordt hardgelopen. Met deze over de wereld verspreide triatlon willen ze zo veel mogelijk geld ophalen voor Stichting ALS en het Leukemiefonds.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat er een heel mooi bedrag bij elkaar wordt gezwommen, gefietst en hardgelopen, zodat er op een dag, hopelijk al heel snel, medicijnen zullen zijn om deze beide ziekten uit te bannen.