Trainingen 4 t/m 18 november 2020

Beste Leden,

Het is weer zover, de coronaregels zijn weer gewijzigd, waardoor onze plannen voor het trainen met 4 personen zijn doorkruist.
Het heeft het nodige uitzoekwerk gekost en discussie opgeleverd om meer duidelijkheid te krijgen over groepstrainingen, maar deze is vanuit de Gemeente Haarlemmermeer nu gegeven:

Zo is de definitie van groepsvorming:  “aantal min of meer bijeen horende personen, waarbij kennelijk sprake is van een zeker samenhang of omstandigheid waardoor die personen bij elkaar zijn”. Dit houdt in dat alle trainingen aan meer dan twee personen worden gezien als groepstrainingen, en dus niet toegestaan zijn. Ook niet als er in vakken gewerkt wordt, of als 100m2 per koppel beschikbaar is. Als er een samenhang is tussen de sporters, en die is er als er onder leiding van een trainer gesport wordt, is het niet toegestaan om met meer dan 2 personen actief te zijn.

Deze regels zijn geldig voor alle sporters van 18 jaar en ouder, sporters die jonger zijn dan 18 jaar mogen wel onderling contact hebben en in grotere groepen actief zijn.

Dit heeft vergaande gevolgen voor het aanbod van onze trainingen bij VHZ en dat betreur ik. We hebben in de bestuursvergadering van vanavond moeten besluiten om de trainingen voor de senioren de komende 2 weken te annuleren. Op vrijdag 6-11 zal er dus geen training zijn voor de senioren.

Maar we geven niet op: Vrijdag 6, dinsdag 10, vrijdag 13 en dinsdag 17 november geen trainingen voor de Senioren. Als de nieuwe aanscherpingen inderdaad zoals nu is toegezegd weer worden teruggedraaid dan kunnen we op vrijdag 20 en dinsdag 24 november de trainingen met 4 personen weer hervatten.

De geplande CMV-training, de trainingen voor de jeugd en de onderlinge wedstrijden voor de jeugd gaan wel door.

We zijn afhankelijk van de beslissingen van de regering, het RIVM, NOC-NSF en de Nevobo. Zodra er meer duidelijk is  over de wijzigingen in de regelgeving, zal ik jullie weer infomeren.

Tot die tijd: Hou vol en blijf gezond.

Met vriendelijke groet,

Geschreven door: Marco van Leersum
(VHZ – voorzitter)