Met de trainersindeling van 2019-2020 zag ik dat mij dit jaar een B-team was toebedeeld, na 4 jaar trainen en coachen van de C-teams was het weer eens wat anders. Niet echt wetend wat ik kon verwachten ging ik de eerste training in. Ik kende er al een paar van de C, voornamelijk de jongens nog van de JC1. Maar toch nog niet heel bekend met de meiden die dit team de MixB1 maakten.

DSC07591

Eerste trainingen:
Na even goed met elkaar af te stemmen wat we met z’n allen wilden bereiken de eerste seizoenshelft werd al gauw duidelijk wat we wilden bereiken, de 1ste plek maar wel met een hoop gezelligheid. Ik vond het een mooi streven en sloot me direct hierbij aan. Die eerste training ging ik dan ook direct kijken of er mij dingen opvielen die we als team even moesten finetunen voordat we de wedstrijden tegemoet gingen.

Ik weet nog goed hoe het in mijn hoofd ging;
– De pass, check ziet er goed uit.
– Setters, check weten duidelijk waar en hoe ze de bal moeten brengen.
– Block, check lekker lang team met goede sprongkracht….
– Service misschien dan dat ik ze daar dan wat bij kan brengen. Oke dan… iedereen kan al bovenhands en weet dat ook constant voor elkaar te krijgen.

Ik was geshockeerd van wat m’n gloednieuwe team al allemaal kon, en dacht “Yep, dit wordt leuk”. Waarna we vooral aan de slag zijn gegaan met het leren van de posities aan de spelers die hier nog niet bekend mee waren en het verfijnen van de aanval. Regel was dan ook, speel in drieën want daarmee maak je je competitie compleet in.

DSC07617

De wedstrijden:
Altijd een beetje spannend natuurlijk, nieuw team, onbekende competitie wat zal dit allemaal met zich mee brengen. We gingen dan ook vol power deze wedstrijd in… En onze manier van vol power bleek letterlijk een beetje teveel power te zijn. Standen als 25-7, 25-14, 25-12, 25-10 waren het gevolg. Simpel gezegd een afslachting dus… Dit bleek ook bij de andere teams het geval te zijn. En we bleven dus ook constant 4-0 winnen en dit ging zo door, en zo door, en zo door….. Uiteindelijk begon het te dagen bij iedereen: “Wacht eens, we kunnen dit gewoon doen. We gaan die 0 daar houden en geen enkele set laten liggen”. Waar ik me vol enthousiasme bij aansloot, heerlijk een uitdaging!

DSC07052

Liusna MB1:
Er waren vrijwel geen wedstrijden die een echte uitdaging voor ons boden, maar toch was daar een lichtpuntje. Het MB1 team van Liusna was ons op de hielen. Zij waren ook op hun weg om zonder een set te laten liggen kampioen te worden. Maar eerst moesten ze nog tegen ons…

Wij waren al een beetje bekend met het team omdat onze meetrainer Robin hierin speelde. De Liusna wedstrijd was dan ook de wedstrijd waar het beslist zou worden. Wie zal er kampioen worden? De wedstrijd ging van start en al gauw bleek dat ook Liusna niet genoeg tegenstand boodt om dit onoverwinnelijke VHZ team tegen te houden. Die dag gingen we dan ook met 25-12, 25-13, 25-7 en 25-14 het veld af.

Maar toch wist Liusna VHZ het in de 2de wedstrijd tegen elkaar knap lastig te maken om die 0 vast te houden. In de 1ste set bleek al dat het een heel andere wedstrijd ging worden met een eindstand van 25-20 voor VHZ. Dit was toch wel heel dichtbij voor hun doen en dit hebben ze nog niet eerder gevoeld in deze competitie. Hierna wist VHZ wel weer het voortouw te nemen door set 2 en 3 af te sluiten met 25-12 en 25-13. Maar toen kwam de 4de set, waarin Liusna toch even wilde laten voelen dat zij niet zomaar over hun heen lieten lopen. Uiteindelijk na een spannende set waarin het ieders kant op ging kwam het uit om 24-24. Na een hoop zenuwslopende punten wist VHZ deze set toch met 28-26 binnen te slepen, maar Liusna had zeker wel haar stempel gedrukt.

Uitslag en de toekomst:
De laatste wedstrijd was dan ook waar het allemaal gebeurde. Af en toe was er een hobbeltje die VHZ even moest overkomen, maar uiteindelijk walste we erover heen. En zo had de MB1 iets unieks gepresteerd namelijk;

10 gewonnen wedstrijden
40 gewonnen sets
0 verloren sets
1003 gewonnen punten
469 tegen punten

Ik ben dan ook als trainer/coach ongelofelijk trots dat ik van dit avontuur deel heb mogen uitmaken, maar dit is dan ook zeker niet waar we stoppen. We gaan volgend seizoen knallend van start in de 1ste klasse!

Bedankt Xebun, Sam, Sibel, Puk, Donna, Megan, Lyanne en Robin voor dit seizoen!

DSC06948

Xebun en Sam veel succes in de jongenscompetitie met het nieuwgevormde jongensteam!


Beste Veronique, Robin, Isa, Sibel, Puk, Donna, Megan, Lyanne en Robin. Ik ga vol vertrouwen de nieuwe seizoenshelft in, omdat ik weet dat jullie allemaal stuk voor stuk ongelofelijke volleyballers zijn. Laten we dit dan ook aan iedereen laten zien in de competitie en het maximale eruithalen!!

Fijne kerstdagen en tot in het nieuwe jaar!!

Gijs

Geschreven door: Gijs van Essen
(trainer/coach MixB1)