Maandag 28 oktober speelde een bijna compleet VHZ Dames 3 tegen Spaarnestad Dames 16. Anne was er wel om ons aan te moedigen, maar ze kon vanwege haar blessure nog niet meespelen.

Al tijdens het inspelen bleek dat het een wedstrijd zou worden waarin de kansen volop aan de kant van VHZ zouden komen te liggen. Met drie dames die pas sinds kort bij Dames 3 spelen beloofde deze wedstrijd voor hen vooral een lekkere dosis spelervaring.

De eerste set begon al meteen goed. VHZ stond al snel op een ruime voorsprong door onder meer een servicereeks van zes punten van Wendy. Spaarnestad probeerde tegen te houden wat er tegen te houden viel, maar met Karin als middenaanvaller kwamen ze er maar moeilijk langs. En wanneer ze er dan toch langskwamen dan bleek er iemand achter het blok te zitten die de bal van de grond wist te houden. Toen even later Gloria ook al zo’n mooie servicereeks presenteerde, was het wel duidelijk. Deze set ging Spaarnestad ons niet meer afpakken. Met 25-20 was de setwinst voor VHZ.

Ook de tweede set ging VHZ vliegend van start. De passing lag goed en daardoor kwamen er prachtige set-ups uit de handen van Maaike, die vervolgens door de andere Maaike eng strak over de netband werden geslagen. De tegenstander raakte zichtbaar gefrustreerd, waardoor het aan de kant van VHZ nog makkelijker leek te gaan. Esther wist de service zo te plaatsen dat de tegenstander er steeds net niet bij kon en Lusine sloeg de op haar beurt de bal zo hard naar de grond dat de tegenstander bijna bang voor de bal leek te worden. De tweede set duurde dan ook niet lang. Binnen een kwartier was de eindstand genoteerd: 25-12 in het voordeel van VHZ.

De derde set ging al net zo makkelijk als de tweede set. Er werd goed achter het blok gezeten en daardoor bleven de bal in de meeste gevallen van de grond.
De set eindigde dan ook al heel snel in 25-11 winst voor VHZ.

Nu de punten binnen waren, was het tijd voor de vierde set; het bonuspuntje. De vierde set begon spannend met twee nieuwe speelsters aan de kant van VHZ. Ondanks een beetje chaos en verwarring werd er toch goed gefocust op de bal. Al snel liep VHZ steeds verder uit. Susanne maakte meteen indruk tijdens haar allereerste wedstrijd door de tegenstander af te troeven met een fenomenaal kill-block. En uiteindelijk was het Gloria die ondanks de time-outs van de tegenstander onverminderd geconcentreerd bleef en de set afmaakte met haar servicereeks. Met 25-18 nam VHZ ook het 5e punt mee naar huis.

Ladies, wat hebben we lekker gespeeld. Op naar 15 november 20.45u tegen Atalante!

Geschreven door: Jantine Brouwers
(Diagonaal van dames 3)