Vrijdag 18 oktober 2019, VHZ Heren 1 thuis tegen VVC’92 Heren 2 uit Wormer, die de hekkensluiter van de competitie is.

VHZ begon met veel enthousiasme aan de wedstrijd en stondt al snel op 11-4 voorsprong in de eerste set.
Hierna ging het bergafwaarts en kwam VHZ zelfs op een 13-14 achterstand, vooral door veel eigen slordigheden en servicefouten. Met goed werk aan het net kon VHZ toch weer op een kleine voorsprong komen en deze uitbouwen tot setwinst van 25-20.

In de 2e set waren het vooral de servicefouten van VHZ die VCC kans gaven in de wedstrijd te blijven. Met een time-out stand van 11-8 lagen alle kansen nog open. VHZ bleef scherp aan het net en blokte heel wat puntjes bij elkaar. Met een setwinst van 25-18 trok VHZ aan het langste eind.

In de derde set zette VCC alles op alles om toch nog aan te haken in de strijd om competitiepunten. Dit leverde mooi volleybalspel op met leuke lange rallies. VHZ kwam hierdoor beter in de wedstrijd en trakteerde het publiek op diverse punten uit mooie aanvallen, 25-15. Ook in de vierde set deed VCC zijn uiterste best en ging het lange tijd gelijk op tot een stand van 13-12. Hierna nam VHZ een kleine voorsprong met punten uit een aantal mooie rallies. VHZ kon de voorsprong vasthouden tot een stand van 25-18. VHZ maakt met deze winst van 4-0 een sprong omhoog in de competitiestand en staat momenteel op een gedeelde vierde plaats.

Geschreven door: Pim Pallada
(midden aanvaller van heren 1)