De eerste set begint spannend. De stand gaat gelijk op. Wouter weet met harde smashes en een kill-block punten te maken, maar door te veel foutjes aan de kant van VHZ weet Spaarnestad al snel in hoog tempo uit te lopen en de set naar zich toe te trekken met 25-12.

De tweede set begint VHZ beter dan de eerste set. Al snel weten de mannen van Heren 2 op een 5-1 voorsprong te komen. De mannen van Spaarnestad doen hun best om de achterstand in te lopen, maar aan het net zoekt VHZ de handen van de tegenstander goed op om via touché punten te maken. VHZ heeft daardoor al snel de vijf punten voorsprong weer terug. Hoewel de tegenstander druk probeert te zetten, blijft VHZ gefocust spelen. De voorsprong blijft aan de kant van VHZ. Het is dan ook VHZ dat de set wint met 25-19.

Het begin van de derde set is goed voor beide teams. VHZ weet goed te scoren, maar Spaarnestad houdt de aansluiting. Geoffrey zoekt in de aanval de handen van de tegenstander op en weet daar punten mee te scoren, maar Spaarnestad weet toch langszij te komen en op 14-10 voorsprong te komen. VHZ blijft wel punten maken, maar Spaarnestad doet dat ook en uiteindelijk verliest VHZ bij een stand van 25-19 in het voordele van Spaarnestad.

In de vierde set is het gedaan met VHZ. In een oogwenk staan de mannen van Heren 2 9-0 achter. VHZ weet terug te komen tot 7-11 nog altijd in het voordeel van Spaarnestad, waardoor de Haarlemse ploeg toch wel wat zenuwachtig begint te worden en om een time-out vraagt. De time-0out was perfect getimed, want na de time-out loopt Spaarnestad heel snel uit. De set eindigt in 25-11 voor Spaarnestad. VHZ pakt één punt en Spaarnestad neemt de andere 4 mee naar huis.

De return staat gepland op 22 januari 2020.

Geschreven door: VHZ Reporter