Vrijdagavond 11 oktober speelden de mannen van VHZ Heren 5 tegen het vorig seizoen gedegradeerde Heren 4 van VHZ. Nog voor aanvang van de wedstrijd was dus al duidelijk dat de punten hoe dan ook voor VHZ waren.

De enige vraag die nog beantwoord moest worden was hoe de punten verdeeld zouden worden. Zowel Heren 5 als Heren 4 had geen wissels voor deze wedstrijd en dat  betekende dat iedereen dus de volledige vier of vijf sets zou moeten gaan spelen.

DSC06516

De eerste set begon goed voor Heren 4. Ze wisten al snel op een ruime voorsprong te komen door een mooie servicereeks van Quintin en een slimme tipbal die Martijn net over de blokkering van Heren 5 wist te leggen. De mannen van Heren 5 gaven zich echter nog niet gewonnen. Ze verbeterden hun passing en probeerden de achterstand in te lopen. Door middel van een goede servicereeks van Yaro was Heren 4 inmiddels uitgelopen tot 19-7, waarna Heren 5 om een time out vroeg. Toen even later Bas een mooie servicereeks op zijn naam wist te zetten en Eric nog even een mooi punt maakte met een vies tipballetje over de blokkering van Heren 5, was er een tussenstand van ruim tien punten verschil. Leo wist namens Heren 5 nog een mooie servicereeks af te leveren, waarmee hij via een ace zelfs nog een direct punt wist binnen te halen, maar het was te laat. Met een prachtig cross geslagen bal maakte Yaro een einde aan de eerste set. Eindstand 25-13 in het voordeel van Heren 4.

DSC06473

DSC06512

Het begin van de tweede set was een stuk spannender dan het begin van de eerste set. Waar Heren 5 minder foutjes ging maken, maakte Heren 4 juist wat meer foutjes, waardoor de stand gelijk op ging. Heren 5 legde meer druk bij Heren 4 dan in de eerste set, maar de mannen van Heren 4 herpakten zich snel en wisten de druk steeds meer terug te leggen bij Heren 5. De stand van 8-7 in het voordeel van Heren 4 werd als snel 13-7 in het voordeel van Heren 4 als gevolg van een toename in de aanvalsdruk die zij bij Heren 5 wisten te leggen. Heren 4 weet steeds verder uit te lopen en in de aanval zoeken zij goed de handen van de tegenstander op om de bal via het blok uit te slaan. Ondanks het spannende begin van de set eindigt de tweede set vergelijkbaar met de eerste set in 25-12 in het voordeel van Heren 4.

DSC06488

In de derde set ging Heren 4 direct goed van start. Met een goede passing en harde aanvalsslagen wist Heren 4 al snel op een 8-3 voorsprong te komen. Heren 5 blijft onvermoeibaar en dapper doorgaan. Erik zoekt op het midden slim de handen van Bas op om via touché punten te verzamelen en Jack maakt met een kill-block ook nog even duidelijk dat Heren 4 er niet zomaar langs komt, maar het blijkt niet genoeg te zijn. Heren vier pakt de setwinst bij een stand van 25-12.

DSC06545

Ook in de laatste set gaat Heren 4 goed van start. Al snel heeft Heren 4 een voorsprong van vijf punten op Heren 5. Leo maakt met een prachtig kill-block een nog mooier punt voor Heren 5, waarna het spel iets begint te draaien. Heren 4 gaat meer foutjes maken en daardoor weet Heren 5 wat in te lopen. Maar zodra er weer wat meer foutjes worden gemaakt aan de kant van Heren 5 stopt de inhaalslag. Helaas was deze set daarna snel afgelopen en mocht Heren 4 bij een stand van 25-16 alle vijf de punten meenemen.

De return vindt plaats op 13 december…

DSC06519

DSC06493

Geschreven door: VHZ Reporter
Foto’s gemaakt door: VHZ Fotograaf