De eerste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 was eindelijk daar voor het deels nieuwe team VHZ MC2. De tegenstander voor vanavond, 04 oktober, was Clam Dycke MC3.

Helaas bleek het team niet compleet waardoor het nog even spannend was of ze de eerste wedstrijd wel konden spelen.
Gelukkig kon het jongere zusje van Liana, Amber, invallen en kwam op de valreep Jennifer aan lopen.
Zo waren ze met zijn zessen en besloten ze in deze opstelling van start te gaan.

Na een lekkere warming up van Katie waren de spieren warm en konden ze beginnen.

De wedstrijd begon wat onwennig, de tegenstander wist de druk er meteen op te zetten. En al snel liepen ze in punten wat uit. De meiden van VHZ MC2 herpakte zich wat, maar de eerste set ging toch verloren in 11-25.

De 2de set ging al een stuk beter en de meiden gingen elkaar wat meer toespreken en aanmoedigen. Ze hebben zelfs even voorgestaan in punten. Er werden mooie aces gemaakt en punten gescoord. Helaas herpakte de tegenstander zich toch weer en ging deze set verloren in 20-25.

De 3de set begon flitsend. Zelfs een punten verschil van 5 in het voordeel van VHZ MC2.Ze konden dit door het snellere spel, goede tegenstand en wat slechtere onderlinge communicatie niet volhouden. Hierdoor ging deze set verloren in 11-25.

De 4de set werd al snel uitgelopen door Clam Dycke. De meiden van VHZ MC2 konden dit niet meer omdraaien en genoeg tegenstand bieden. De vermoeidheid sloeg erin en de tegenstander wist de punten goed te scoren. De set ging vlot voorbij en deze eindigde in 14-25.

De return staat gepland op 30 november.

Geschreven door: Esther Ipenburg