Afgelopen maandagavond 23 september jl. speelde VHZ heren 1 zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Spaarnestad (H6) in Haarlem.

Spaarnestad is altijd een lastige tegenstander omdat er veel ervaring in de club zit. De 1e set ging gelijk op tot een stand van 8- 8. Hierna begon Spaarnestad een voorsprong op te bouwen. Met snel volleybalspel en veel powerplay lieten zij VHZ tegen een achterstand van 14 9 aankijken. VHZ was sterk aan het net, maar moest hard werken om bij te blijven. De slotfase van de 1e set was spannend. Na een 22 gelijk, kon VHZ het tij keren en won de set met 23-25.

Ook de 2e set begon gelijk op tot een stand van 9 gelijk. Hierna nam VHZ het initiatief en kon met goed geconcentreerd volleybalspel een mooie voorsprong van 10-14 opbouwen. Spaarnestad verzon van alles om de achterstand in te lopen. Time-outs, wissels, maar het mocht niet baten. Terwijl de coach van Spaarnestad de moed er bij Spaarnestad probeerde in te praten bij een stand van 22 14, kreeg VHZ alle mogelijke kansen.

Mooie blokken aan het net en goede services zorgden ervoor dat VHZ ook de 2e set op haar naam kon schrijven. In 3e set laat VHZ zeer gevarieerd spel zien. Wel laat het hier en  daar wat puntjes liggen met servicefouten, maar mooie rallies en goede inzet zorgen voor punten bij VHZ en al snel staat het 12-21 voor VHZ. Ook toen ging de truckendoos bij Spaarnestad weer open. Dit zorgde voor wat rommelige tegenpunten. Bij een stand van 17 22 is het tijd voor een time out. VHZ houdt stand en wint ook de 3e set (19-25).

De 4e set start weer gelijkop met een tussenstand van 7-7. Hierna loopt VHZ licht uit door mooie afwisselende aanvallen. Het leeftijdsverschil begint te tellen en Spaarnestad vertoont vermoeidheidsverschijnselen terwijl het jeugdige VHZ probeert  door te pakken bij een stand van  11-14.Toch lukt het niet echt overtuigend en even later is het bij een stand van 19 19 weer gelijk. Hierna is het stuivertje wisselen met de service. 22 gelijk, 24 gelijk; het was bloedstollend spannend. VHZ speelt scherp aan het net en kan hierdoor de set uiteindelijk naar zich toe trekken en de volle winst aan punten mee terug nemen naar Nieuw-Vennep. Vrijdag 27 september speelt VHZ thuis tegen Clam Dycke uit Krommenie om 20.45 uur in de Estafette.

Geschreven door: Pim Pallada
(Heren 1)