De eerste competitiewedstrijden voor zowel de senioren als de ABC-jeugd zitten erop. En ook de CMV heeft afgelopen zaterdag (21-september-2019) de eerste wedstrijden gespeeld. De eer van het organiseren van het openingstoernooi was dit jaar aan VHZ en dus konden onze CMV’ers in eigen zaal laten zien wat ze hadden geleerd de afgelopen training. En dat ze hadden geleerd, dat was wel duidelijk.

DSC05902

Team Side-Out en Team Spike speelden ‘s morgens. Team Side-Out dat met speelsters die vorig jaar nog in niveau 3 en 4 zaten, liet meteen met echt teamwork meteen zien dat ze echt thuishoren in niveau 6. Er werden de nodige aces gemaakt en dat werd dan ook goed gevierd. Verder werd er goed gecommuniceerd en daar kunnen sommige seniorenteams nog wat van leren. De goede communicatie resulteerde in veel mooie acties. Goed gedaan meiden!

Voor de jongens van team Spike was het de allereerste echte wedstrijd, maar met een rustige coach en een ervaren speelster in het team ging het werkelijk fantastisch. De meest moeilijke ballen werden toch nog van de grond gehouden om vervolgens het probleem weer bij de tegenstander te leggen. En dat resulteerde in twee gewonnen wedstrijden. De twee laatste wedstrijden gingen helaas wat moeizamer. Eén daarvan werd met z’n drieën gespeeld, dus dat was weer even wennen aan de opstelling en de laatste wedstrijd was team Spike na drie wedstrijden keihard volleyballen best wel moe. De laatste twee wedstrijden werden dan ook verloren, maar ondanks dat was het een genot om naar de samenwerking en het onverminderd enthousiasme van team Spike te kijken. Goed gedaan!

DSC05954

DSC05966

Knap werk!

DSC05882

Aan het begin van de middag gingen Team Attack, Team Ace en Team Dink van start. Team Dink heeft daarbij duidelijk laten zien dat zij thuishoren in niveau 3. Hoewel het passen nog best moeilijk bleek, ging de service en het over het net spelen van de bal heel erg goed en dus werden er veel punten gescoord. Goed gedaan meiden!

Team Ace, vooral bestaande uit speelsters die vorig seizoen nog in niveau 4 uitkwamen speelt nu op niveau 6. Door mooie services en zo af en toe een echt geslagen aanval werden de punten aan de kant van Team Ace binnengehaald. Knap werk!

DSC05939

De jongens van Team Attack speelden vorig seizoen nog voornamelijk op niveau 3, maar wat een stappen zijn er al gezet. Team Attack heeft laten zien dat niveau 6 een geschikte uitdaging voor ze is. Met name door de service werden veel punten gescoord, maar naarmate het spel vorderde gingen ook de communicatie en de passing steeds beter, waardoor er steeds meer in drieën gespeeld kon worden.

Lieve CMV’ers, wat zijn wij ongelooflijk trots op jullie! Jullie hebben allemaal stuk voor stuk laten zien dat jullie thuishoren op het niveau waar jullie nu spelen. Jullie hebben al veel stappen gezet en dinsdag gaan we daar gewoon weer mee verder. Jullie zijn echte kanjers!

Geschreven door: Jantine Brouwers
(CMV Coördinator VHZ)

Foto’s gemaakt door: Michael Peereboom
(Fotograaf VHZ)

Klik hier onder op de foto voor meer foto’s

DSC05902