Met ingang van dit seizoen heeft de Nevobo besloten dat alle volleybal verenigingen een verenigingsexpert ter beschikking moeten hebben. De taak van de verenigingsexpert is nieuwe leden opleiden tot scheidsrechter of opfriscursussen geven aan ervaren scheidsrechters.

Nadat dit bekend werd is Geoffrey hier mee aan de slag gegaan en wist een scheidsrechtercursus te regelen in onze eigen thuishal afgelopen vrijdag. Naast de verenigingsexpert cursus kon er ook een VS4 licentie worden behaald. Onder leiding van een Nevobo expert werden de verenigingsexperts opgeleid. Waarna de ‘nieuwe opgeleide’ verenigingsexperts de scheidsrechters konden opleiden die hun VS4 licentie wilden halen. Dit was een groot succes.

Om beurten mochten mensen op de bok klimmen en een mini wedstrijdje fluiten. De verenigingsexperts bekeken de handelingen, houdingen en fluit signalen van de scheidsrechters en gaven de scheidsrechters na hun fluitbeurt feedback die ze mee kunnen nemen voor in de toekomst. Aan het einde van de avond zijn alle leden die zich hebben aangemeld voor de VS 4 licentie geslaagd en zijn nu bevoegd om wedstrijden te mogen fluiten tot de eerste klasse. Geoffrey Buysman en Ilse van der Sluis zijn succesvol geslaagd voor de cursus verenigingsexpert en mogen nu alle VHZ leden opleiden. Het was een leerzame avond waar we veel profijt van zullen hebben.

Geschreven door: Ilse van der SLuis
(Vereniginsexpert scheidsrechterszaken)