Donderdagavond speelde het eerste damesteam van de volleybalvereniging VHZ tegen streekgenoot Lisse, Liusna DS 1. De twee teams wonen op een paar kilometer van elkaar, maar doordat beiden in een ander district spelen, kennen ze elkaar niet. 

Liusna zag eruit als een ervaren team, terwijl VHZ DS 1 een nieuw gevormd team is, bestaande uit ervaren – en talentvolle speelsters die dit seizoen de overstap hebben gemaakt vanuit MA1, dus deze wedstrijd beloofde een mooie krachtmeting te worden.

Beide teams gingen voortvarend van start op deze eerste (beker)wedstrijd van het seizoen en gingen lange tijd gelijk op. Waar VHZ het vooral van de service en harde aanvallen moest hebben, scoorde Liusna vooral met slimme ballen. Maar het was net te weinig om de set te pakken. De eerste set eindigde in het voordeel voor de thuisspelende ploeg, VHZ met 25 -22.

De tweede set won VHZ vrij overtuigend met 25 – 17, de slimme ballen van Liusna waren beter onder controle en de service en aanval liepen goed. Zeker de buiten en diagonaal, want het midden had nog wat last van het lange blok van Liusna.

De derde set kwam VHZ nog even op achterstand door vooral wat eigen foutjes, maar ze herpakten zich op tijd en maakten het netjes af met 25 – 21. De wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door VHZ.

De volgende wedstrijd van VHZ DS 1 is aanstaande woensdag 18 september tegen VCH Hoofddorp om 19.15 uur. Dit is de eerste competitiewedstrijd.
Verder danken wij Lisa voor het invallen. Top gedaan.

Geschreven door: Annemieke Hoogendoorn
(Spelverdeelster van dames 1)