Dinsdagavond 10 september speelde VHZ de eerste bekerwedstrijd van het seizoen tegen Set Um Up uit Leimuiden. Tegen de verwachting in konden de heren van Set Um Up, die een klasse lager speelt in de competitie,  het hoge speeltempo van VHZ goed bijhouden.

VHZ moest zich aan het begin van de eerste set na een tussenstand van 10-6 dan ook even herpakken. De comeback ging moeizaam, VHZ sprokkelde puntje voor puntje dichterbij. Het slot was dan ook spannend tot de stand van 23-23. Die uiteindelijk resulteerde in een winst van 23-25 voor VHZ.

In de tweede set kwamen de heren van Set Um Up niet goed in hun spel en konden hun niveau van vorige set niet evenaren. Al snel stond het 1-10 voor VHZ, toen Set Um Up hun eerste time-out aanvroeg. VHZ kon de set afronden met een ruime overwinning van 11-25 .

“Al snel stond het 1-10”

Ook in de derde set begon VHZ met een ruime voorsprong van 4-11. Hierna kwam er meer ruimte bij Set Um Up  waarbij het verschil gestaag kleiner werd  tot 11-14. VHZ probeerde de voorsprong te behouden, maar kon niet voorkomen dat Set Um Up langszij kwam bij een stand van 19 -19. Het was stuivertje wisselen tot de stand van 22-22. Hierna trok Set Um Up aan het langste eind en won met 22-25. Waarmee de mannen zich gingen opmaken voor een vierde set.

In de vierde set begonnen de mannen van VHZ weer vol goede moed, ondanks de verloren derde set. Beide teams maakte aan het begin van de set wat foutjes in de service en de spelopbouw. Uiteindelijk won VHZ de laatste set overtuigend met 25-17. Met deze overwinning is VHZ door naar de volgende ronde van het Bekertoernooi. De volgende ronde is in begin oktober en dan speelt VHZ tegen Kratos’08 HS 2 uit Delft.

Geschreven door: Pim Pallada
(Midden aanvaller van heren 1)