Vrijdagavond 12 april speelden de mannen van VHZ Heren 1 thuis hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Zaanstad Heren 5. Het beloofde een interessante wedstrijd te worden, waarin zeker nog wat aan punten te halen viel voor VHZ. DSC03914

Met het doel om om flink wat punten te halen ging VHZ in de eerste set goed van start. VHZ wist op een mooie voorsprong van maar liefst vijf punten te komen door onder meer goede blokkeringen van Jasper en Pim en loeiharde smashes van Remco. Bij een stand van 12-7 werden de mannen van Zaanstad wat nerveus en dus vroegen zij de scheidsrechter om de eerste time-out. Die time-out deed Zaanstad goed, want even later waren zij ingelopen tot 21-20, nog altijd in het voordeel van VHZ. In de laatste fase van de eerste set bleef VHZ vechten, maar ondanks goed verdedigingswerk van Mark, waren het toch de mannen van Zaanstad die er met de setwinst vandoor gingen bij een eindstand van 25-23.

DSC03650

De tweede set begon VHZ met nieuwe moed. Ze waren immers heel dicht bij setwinst gekomen in de eerste set. Toch staat VHZ ondanks een prachtig stijgje van Gijs op Mark al vrij snel weer achter. Gelukkig weet VHZ door goed verdedigingswerk de achterstand minimaal te houden. Als de tegenstander vervolgens een bijzonder slechte pass levert die net te ver is, maar wel heel mooi boven het net komt, maakt Mark dankbaar gebruik van deze semi-set-up door de bal direct bij de tegenstander naar de grond te slaan. Wanneer het scorebord niet lang daarna aangeeft dat de stand 20-17 in het voordeel van VHZ is, vragen de mannen van Zaanstad om een time-out. Met de time-out weten zij het ritme van VHZ echter niet te doorbreken. Niet veel later maakt VHZ de laatste punten van de tweede set door onder meer een kunstzinnige maar niet esthetisch verantwoorde aanval van Milan. Eindstand:25-19 in het voordeel van VHZ.

DSC03960

DSC03806

DSC03872

In de derde set ging VHZ voortvarend van start door flinke servicedruk van Remco. Er werd goed verdedigd en gepasst, waardoor er ook veel kon worden aangevallen. Daarbij zaten veel mooie aanvallen, maar jammer genoeg werd de bal ook meerdere malen buiten de lijnen geslagen, waardoor Zaanstad toch weer op voorsprong wist te komen. Door middel van een smerig prikballetje haalde Bas de service even later weer terug. Vlak daarna komt Zaanstad met een sterke drie-meter-aanval op de proppen, maar daarmee weten zij VHZ niet echt te verrassen. Charles duikt naar de bal en passt ‘m keurig in de handen van Bas, die op zijn beurt de bal in Milan’s hand legt voor een mooie stijgaanval. Milan slaat de bal vervolgens loeihard in het blok van de tegenstander, die er vervolgens helemaal niets meer mee kan. De bal valt op de grond en het punt is voor VHZ. De mannen van VHZ staan dan nog altijd drie punten achter, maar door slimme smashes via het blok en een fantastisch kill-block van Milan wordt de achterstand steeds kleiner. Remco is lekker op dreef en smasht er flink op los. Pim blokkeert op zijn beurt alles wat er te blokkeren valt. De achterstand werd niet alleen ingelopen, maar door hard werken ook nog omgezet in een voorsprong die leidde to 25-21 setwinst voor VHZ.

DSC03927

DSC03740

Gefeliciteerd met jullie handhaving in de eerste klasse!

De vierde set begon wat rommelig aan de kant van VHZ. Er werd wat geklungeld in de passing, maar desondanks werd er alsnog goed aangevallen door Charles en Milan. Aan beide kanten van het net werd goed verdedigd en flink geslagen, maar na een lange rally was het Jasper die met een mooie aanval toch het punt naar VHZ toe trok. VHZ wist daarmee op een keurige voorsprong van vier punten te komen. Bij een stand van 15-11 krijgen de mannen van Zaanstad het lichtelijk benauwd. Zij vragen de scheidsrechter dan ook om een time-out, maar het mocht niet meer baten. Ondanks dat het geklungel in de passing aan de kant van VHZ aanhield, wist VHZ toch aan aanvallen toe te komen. Zij zetten bij een stand van 25-16 de vierde en daarmee laatste set op hun naam en tekenen daarmee voor vier punten. Eindstand 3-1 voor VHZ.

Lekkere afsluiting van het seizoen Heren! Jullie hebben die eervolle zesde plek in de poule meer dan verdiend.

Geschreven door: VHZ Reporter
Foto’s gemaakt door: VHZ Fotograaf