De wedstrijd van vrijdagavond 5 april beloofde een spannende te worden voor de VHZ MB1. Als ze deze wedstrijd tegen de MB1 van Liusna wisten te winnen dan waren ze kampioen van poule F in de tweede klasse.

De VHZ MB1 kon het kampioenschap al bijna ruiken. Ze gingen de eerste set dan ook vliegend van start. Drie keer met je ogen knipperen en VHZ stond al op een ruime voorsprong van acht punten. Dat kwam mede door een prachtige ace van Robyn, mooie smashes van Anouk van Wijnen en goede blokkeringen van Lyanne. Bij een stand van 16-7 voor VHZ vroeg Liusna om de eerste time-out. Tot dat moment was Liusna door geklungel in de passing nog nauwelijks gevaarlijk geweest. Op momenten dat Liusna wel aan aanvallen toe kwam, werd er aan de kant van VHZ goed geblokkeerd en zaten Isa en Puk goed achter het blok. Dit alles resulteerde in mooie, soms lange rally’s die verreweg het vaakst in het voordeel van VHZ uitpakten. Doordat de passing goed liep aan de kant van VHZ, kwamen er mooie set-ups van Puk bij Lyanne en Anouk van Wijnen terecht. Zij maakten daar op hun beurt weer mooie aanvallen van. Liusna bleef moeite houden met de passing en dat resulteerde in 25-13 setwinst voor VHZ.

De tweede set kwam VHZ wederom al snel op voorsprong door goede servicedruk. De coach van Liusna ging over tot het vragen van de eerste time-out bij een stand van 12-3 in het voordeel van VHZ. Na de time-out werd Liusna nog niet direct gevaarlijk. VHZ wist de toch al ruime voorsprong zelfs nog verder uit te breiden naar 18-4, maar doordat er vervolgens toch wat foutjes in slopen aan de kant van VHZ wist Liusna knap in te lopen naar 21-15. Vervolgens was het Donna die mocht serveren. Zij sloeg de bal loeihard bovenhands achterin, wat vrijwel direct resulteerde in een punt voor VHZ, maar even later weet Liusna nog verder in te lopen naar 23-24, nog altijd in het voordeel van VHZ. Net op tijd maakten de meiden van VHZ het af en wonnen zij ook de tweede set met 25-23.

DSC02279

DSC02475

De meiden van Liusna hadden hun zinnen nu gezet op het winnen van ten minste één set. Dat lieten ze meteen blijken aan het begin van de derde set. Het leverde een spannende strijd op, waarin om en om punten werden gemaakt. Zara maakte een mooie servicereeks en Anouk Draaisma liet prachtig gevarieerd volleybal aan het net zien. Met harde smashes zowel kort als diep en zo af en toe een smerig prikballetje tussendoor, maakte zij het de tegenstander knap lastig. Robyn dekte de aanval goed af en zat bovendien steeds goed achter het blok, maar toch staat VHZ met 15-14 een puntje achter als coach Geoffrey besluit dat het tijd is voor een time-out. Die time-out kwam precies op het goede moment, want direct daarna pakte VHZ het initiatief terug. Als VHZ even later 22-17 voor staat, vraagt de coach van Liusna om een time out, maar het is al te laat. Liusna weet na de time-out de voorsprong niet meer af te pakken en de set eindigt in 25-20 voor VHZ.

Met het kampioenschap al op zak begon de vierde en laatste set toch nog heel even spannend. Aan weerskanten van het net werden punten gemaakt, maar al snel namen de meiden van VHZ de leiding. Door een ijzersterke verdediging en een nog betere aanvalsdruk wist VHZ op een voorsprong van maar liefst elf punten te komen. Deze voorsprong gaven de meiden van VHZ niet meer uit handen en dus wonnen zij ook de laatste set glansrijk; eindstand: 25-14.

Meiden, van harte gefeliciteerd! Jullie hebben het verdiend! Het was een plezier om naar jullie wedstrijd te kijken. Jullie waren lekker enthousiast en bloedfanatiek. Dat leverde een prachtig schouwspel op. Dankjulliewel!

DSC02418

Meiden B1

Geschreven door: VHZ Reporter
Foto’s gemaakt door: VHZ Fotograaf