Afgelopen woensdagavond 3 april speelde VHZ Dames 3 versterkt door Gloria (VHZ Dames 2) uit tegen het op papier veel sterkere Spaarnestad Dames 14.

De wedstrijd begon spannend, maar goed. Er werd hard gewerkt en om en om werden er punten gemaakt. In de training was flink geoefend met passen en dat was terug te zien in de wedstrijd. De eerste drie sets kwamen de passes aan en dat resulteerde mooie set-ups en vervolgens nog mooiere smashes. Maaike en Istvanka serveerde smerige onderhandse balletjes, terwijl Sofie en Rosan aanvallend de gaatjes bij de tegenstander opzochten. Daarnaast waren zij in de blokkering ook van grote waarde. In de verdediging waren naast Rosan en Sofie ook Karin en Gloria erg sterk. Zij leverden prachtige passes. Maar Spaarnestad gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen. Ook zij hielden de rust in het spel en lieten een stevig potje volleybal zien. Dit bleek ook uit de setstanden. Spaarnestad trok jammer genoeg steeds net aan het langste eind. Setstanden waren achtereenvolgens 25-22, 25-21 en 25-20.

Maar toen, toen kwam de vierde set.

DSC02042

DSC02107

In de vierde set liep het niet half zo lekker als in de eerste drie sets. De passes kwamen niet meer aan en waar Spaarnestad in de eerste drie sets nog wat nerveus leek te worden van de standen, kwamen zij nu meer en meer in hun spel. De rek was eruit aan de kant van VHZ en helaas ging dus ook de laatste set naar Spaarnestad bij een teleurstellende stand van 25-8.

DSC01769

Helaas dus geen punten mee naar Nieuw-Vennep, maar er is wel lekker gespeeld. En plezier is toch echt nr. 1 voor ons.
Lekker gevolleybald, meiden! Vrijdag nieuwe kans tegen Spaarnestad Dames 12.

Dames 3

Geschreven door: VHZ Reporter
Foto’s gemaakt door: VHZ Fotograaf