Maandagavond 1 april, ja serieus, zonder grappen, trad VHZ Heren 5 in Haarlem aan tegen GSV Heren 1.

De wedstrijd begon direct spannend. Een kleine achterstand aan het begin van de set werd snel ingelopen door onder meer een prachtige blokkering op midden. Toch was helaas de achterstand al snel weer terug.  Bij een stand van 14-9 in het nadeel van VHZ besloot aanvoeder Paul dat het tijd was voor een time-out. De time-out had echter niet meteen het gewenste effect. GSV bleef het ritme vasthouden. Er volgde nog wel een smerig mooie smash van Jan, prachtig cross op de twee meter, maar helaas was dat niet genoeg om de set te redden. Bij een stand van 25-16 schreef GSV de set op hun naam.

De tweede set begon VHZ net als de eerste set met een achterstand, maar door hard werken werd het door onder andere mooie services van Marcel en Paul toch 10-10 gelijk. Helaas ging het VHZ ook deze set niet voor de wind. Ondanks een prachtige blokkering van Erik en een paar goede saves van Anco ging ook deze set naar GSV bij een stand van 25-13.

Het beeld van de derde set leek sterk op dat van de eerste twee sets. Het wilde niet echt vlotten. Er werd hard gewerkt, maar de pass kwam niet aan en soms waren er wat onduidelijkheden in de communicatie. Het gevolg was een gebrek aan aanvalsdruk. Ook een prachtige save van Jan en een nog veel mooiere driemansblokkering konden het tij niet keren. De derde set eindigde in 25-10 voor GSV.

DSC00896

DSC01002

De laatste set begon VHZ voortvarend met een mooie 4-1 voorsprong. De voorsprong werd lang vast gehouden, maar door een enkelblessure en wat rondvliegende brillen moest VHZ uiteindelijk toch de voorsprong uit handen geven. De scheidsrechter vloot voor het einde van de set bij een stand van 25-16 in het nadeel van VHZ, waardoor VHZ helaas geen punten mee naar huis mocht nemen.

DSC01149

Ondanks de teleurstellende eindstand werd er lekker gevolleybald. Mannen, hard gewerkt! Vrijdag gaat het beter.

Geschreven door: VHZ Reporter
Foto’s gemaakt door: VHZ Fotograaf