Op woensdag 21 maart speelden VHZ Dames 3 tegen Smashing Velsen ’96 DS 5. Als uitspelende partij mochten DS3  beginnen met de service en dat deden zij voortvarend.

Voordat iedereen het realiseerde stond het al 5-0.
Deze voorsprong werd in de hele eerste set niet meer uit handen gegeven zelfs nog verder uitgebouwd naar 7 punten 19-12. Er werd goed gewerkt wat mooie rally’s opleverden. Uiteindelijk werd de set naar zich toegetrokken door een prachtige ace-service 25-18.
De tweede set was voor SV ’96 die startte met een voorsprong 1-4. VHZ kwam nog goed terug naar 6-7 maar bleef ondanks hard werken en goed opgebouwde rally’s  tegen een achterstand aankijken. Bij 20-23 konden ze nog een punt pakken maar moesten de set aan SV-’96 overlaten 21-25.

Met opnieuw de service in de derde set liet VHZ  blijken dat ze zich niet uit het veld lieten slaan door deze kleine tegenslag maar begonnen weer met een knetterende start wat resulteerde in een 6 -1 voorsprong.
De tegenstander kon soms iets dichterbij komen 21-17 maar VHZ bleef de regie en de set in handen houden met een fraaie 25-19. Ook de vierde set werd voortvarend gestart, na twee keer een service wissel stond het alweer  8 – 4 voor VHZ.
Met goed spel en opbouw behielden ze de voorsprong tot 21-20. Maar de tegenstander bleef goed drukken en wist gebruik te maken van een moment van concentratieverlies bij VHZ en pakte de set met 24-26.

De vijfde set liet jammer genoeg eenzelfde beeld zien. Een lichte achterstand in het begin 3-4 vervolgens deze goed aanpakken en voorsprong opbouwen in het middengedeelte 9-8 maar door concentratieverlies de voorsprong weer weggeven en de set verliezen 10-15. Desondanks kijken de VHZ dames terug op een avond waarbij er lekker is gespeeld maar helaas net is verloren.

Geschreven door: Istvanka Kornelis
(Buiten aanvalster van dames 3)