Vrijdag 29 maart was er sprake van een heuse dubbele thuiswedstrijd. De VHZ MC1 en de VHZ MC2 speelde tegen elkaar in de Estafette. Beide teams hadden een flinke groep supporters meegenomen naar de zaal en dat zorgde voor een nog gezelligere sfeer.

De wedstrijd begon goed voor de MC1. Al snel hadden zij een flinke voorsprong van acht punten opgebouwd door goede servicedruk van onder andere Sibel en een prachtige ace van Cathelijne. De MC2 bleef ondanks de achterstand stoer doorgaan met volleyballen en wist door onder meer een mooie smash van Anica nog wat punten te scoren. Even later volgde nog een goede set-up van Femke achterover op Eliza, maar de MC1 was toch echt sterker deze set. Eindstand: 25-13 in het voordeel van de MC1.

De MC2 wist aan het begin van de tweede set op voorsprong te komen, maar al snel nam de MC1 de leiding over. De MC2 vocht zich direct weer terug, waardoor het begin van deze set heel spannend was. Het was vervolgens toch de MC1 die door mooie aanvallen langs de buitenkant de meeste punten scoorde en de leiding terug pakte. De MC1 kwam op een steeds  grotere voorsprong en gaf die ook niet meer uit handen. De tweede set eindigde daarmee in 25-12 voor de MC1.

DSC00043C

Ook de derde set hield de MC1 de flow vast. Ze zetten veel druk, bouwden de aanvallen mooi op en waren daardoor ook echt een maatje te groot voor de MC2. Met een eindstand van 25-5 won de MC1 ook de derde set. DSC00037C

In de vierde en tevens laatste set kwam de MC2 met nieuwe moed het veld op. Ze speelden supergoed en waren door goede passes van onder andere Samantha en slimme prikballen van Anne veel sterker dan in de voorgaande sets. De MC1 laat zich echter niet zomaar van de wijs brengen. Ook zij bleven goed spelen. Aan het net werd door onder meer Marlies goed geblokkeerd en Veronique stond lekker passen. Het mooie spel van de MC1 resulteerde in een voorsprong van vijf punten waarna Cathelijne de het laatste punt van de wedstrijd op haar naam zette met alweer zo’n prachtige ace. De laatste set eindigt in 25-19 voor de MC1.

Meiden wat hebben jullie hard gewerkt! Het was echt leuk om naar jullie spel te kijken. Goed gedaan allemaal!

Meiden C

DSC00020C

Geschreven door: VHZ reporter
Foto’s gemaakt door: VHZ reporter