Bloed en zweet, maar gelukkig geen tranen bij Heren 2

DSC09885

Een onvoltallig Heren 2 trad maandagavond 18 maart, versterkt door Justin (Heren 3) aan tegen Spaarnestad Heren 11.

De eerste set stond VHZ vrijwel direct achter door gestuntel in de passing. Hoewel er goed werd geblockt en met name door Justin op midden flink werd gesmasht, bleef de aansluiting met Spaarnestad uit.

Door een ongelukje aan het net  moest Marco met een wond in het gezicht noodgedwongen al vroeg gewisseld worden voor Edwin. De service wilde ook maar niet lekker lukken en al snel volgde het signaal van de scheidsrechter dat de set was afgelopen; eindstand 25-12 in het nadeel van VHZ.

DSC09873

De tweede set begon beter.
VHZ stond steeds twee puntjes voor en wist dat al snel uit te breiden naar een lekkere voorsprong van vijf punten. Spaarnestad bleef echter stug door volleyballen en wist in te lopen, gelijk te komen en met 12-11 de leiding over te nemen.
De service liep nog altijd niet zoals gewenst en ondanks hard werken en mooie rally’s ging ook de tweede set naar Spaarnestad; eindstand 25-20.

DSC09955

DSC09899 De derde set kwam VHZ steeds meer in het spel. Het eerste deel van de set stond VHZ steeds voor. Edwin wist met zijn set-ups feilloos Justin te vinden en dat leidde tot prachtige aanvalsslagen. Eelse en Geoffrey smashten en blokkeerden overigens ook niet zonder succes. Het plezier spatte er werkelijk vanaf. BIj een stand van 16-16 stonden de teams nog heel even gelijk, maar al snel liet VHZ duidelijk merken niet van plan te zijn deze set uit handen te geven. VHZ nam direct weer het initiatief en even later serveerde Michael met twee prachtige aces de set uit naar 25-17.

Net als in de derde set liep ook in de vierde set de service een stuk lekkerder dan in de eerste twee sets. Prachtige blokkeringen van John en Justin samen zorgden voor mooie puntjes. Later volgde nog een mooie servicereeks van Justin, die zat echt heel lekker in het spel.
De tegenstander werd hier en daar nog een keer afgefloten voor netfout en dus bleef VHZ op voorsprong tot het 14-14 gelijk werd. Bij een stand van 16-14 in het voordeel van Spaarnestad werd het VHZ toch echt te gortig. VHZ vroeg om een time out, maar helaas had de time out niet direct het gewenste effect. Spaarnestad bleef in het ritme. VHZ wist nog gelijk te komen bij een stand van 21-21, maar uiteindelijk trok Spaarnestad toch de set naar zich toe.
VHZ nam uiteindelijk dus 1 puntje mee naar huis.

DSC09944

Geschreven door: Een enthousiaste supporter