De wedstrijd tegen GSV Heemstede Heren 1 begon VHZ met steeds een kleine voorsprong, maar door foutjes vond Heemstede de aansluiting bij een stand 8-8 en vervolgens nam Heemstede de voorsprong over.

Maar VHZ pikte dat niet en dus kwamen zij door onder andere de goede servicedruk van Jacco en een werkelijk prachtig blok van Leo op 13-11 voorsprong. Een tijd lang ging het gelijk op, maar bij een stand van 21-19 in het nadeel van VHZ was het toch tijd voor een time out aan de Nieuw-Vennepse kant. De time out had helaas niet het gewenste effect, want het gat met Heemstede werd steeds groter en al snel floot de scheids voor het einde van de eerste set: Heemstede 25, VHZ 19. De tweede set gaat minder lekker van start dan de eerste set. Hoewel Leo als middenaanvaller flink aan het smashen is, wil het met de stand maar niet echt vlotten. Als VHZ bij 18-15 in hun nadeel de eerste time out aanvraagt, zijn ze de gehele set nog niet op voorsprong geweest. Helaas blijft dat zo en wint Heemstede met 25-18.

DSC09788

Maar toen…!

Toen was het tijd voor de derde set. Vastberaden om voor 5 sets te gaan ging VHZ het veld weer op. Paul had tijdens het wisselen van de set gezegd dat een voorsprong van een puntje of acht de enige remedie zou zijn tegen de mannen van Heemstede. Die zouden dan immers het geloof verliezen, waardoor VHZ de set kon pakken. Met deze filosofie in gedachten werd de derde set voortvarend aangevangen. Paul en Jack maakten zich beiden even kwaad tijdens het serveren, wat resulteerde in een flinke dosis servicedruk. Bij een stand van 17-09 kreeg Paul zijn acht puntjes voorsprong en met resultaat. Bij de heren van Heemstede sloeg de paniek toe en zij vroegen al gauw hun tweede time out aan. Na die time out leek het nog heel even spannend te worden, maar VHZ besloot dat Heemstede nu wel genoeg lol had gehad en dus wiste VHZ door middel van mooie safes en vieze smashes de set op met 25-20.

DSC09769

De vierde set ging VHZ vliegend van start. Al snel was er een stevige 10-3 voorsprong mede door een heerlijke serviceserie van Jack. Dit resulteerde in paniek bij de tegenstander met als gevolg een time out aan de kant van Heemstede.  Na de time out loopt Heemstede in tot 10-14, maar even later bouwt VHZ met Jacco aan service weer uit naar 20-11, waardoor Heemstede last krijgt van serieuze stress. Weer vragen de heren van Heemstede om een time out. Die time out was niet bevorderlijk voor de flow van VHZ, dus bij een stand van 14-20 ging VHZ voor de time out. Dat resulteerde direct in een puntje voor de coach. En toen ging het hard. Als ware tandartsen zochten en vonden de mannen van VHZ de graatjes bij de tegenstander. VHZ wint de 4e set overtuigend met 25-15.

Maar de strijd was nog niet gestreden. Met beiden twee gewonnen sets op zak begonnen de teams aan de beslissende vijfde set. Het begint spannend, maar Heemstede slaat toch een gaatje en loopt uit naar een 10-6 voorsprong. VHZ laat zich natuurlijk de kaas niet van het brood eten en weet door hard te werken weer in te lopen naar 11-12 in het voordeel van Heemstede. Om en om vallen er punten en het wordt vreselijk spannend. VHZ trekt uiteindelijk aan het langste eind en wint met 17-15.
DSC09764

DSC09799

Hoewel de eerste twee sets niet gewonnen werden door VHZ, werd er de hele wedstrijd lekker gevolleybald. Er waren fenomenale safes van Anco, Jacco en Erik, prachtige passes van Jon, mooie set ups van Patrick en Paul, fantastische blokkeringen van Erik en Leo, slimme prikballen van Jan en mooie werkelijk prachtige smashes van iedereen. Hard work pays off, wat resulteerde in een loeispannende wedstrijd. Deze wedstrijd was er één waardoor menig cardioloog voorlopig weer zeker is van werk, want goed voor je hart was deze wedstrijd zeker niet.

Geschreven door:
Een enthousiaste supporter