Dit jaar heeft VHZ een Meisjes A selectie van 13 meiden. Voordat het seizoen begon heeft dat voor aardig wat hoofdbrekens gezorgd bij de wijze heren trainers/coaches van deze groep. (Jack is er wat haren door verloren en Bas kreeg er spontaan wat grijze haren bij).

Gaan we met één groot team de competitie in of toch met twee en hoe moeten we dat dan doen? Een grote groep kwam immers over uit de MB1 (Hoofdklasse)  en een enkeling die te goed werd voor de MB2 (1e klasse) werd bij het team gevoegd, daarbij vier dames die overkwamen van de buren van VCH MB1 (1e klasse). Uiteindelijk werd er in overleg met de dames besloten uit deze selectie, twee min of meer gelijkwaardige teams te maken en beide teams in de eerste klasse in te schrijven. Alle posities waren immers dubbel of zelfs meer dan dat bezet. Het doel? Vooral heel veel leren, wennen aan elkaar, plezier hebben en kijken hoe ver de teams konden komen.

Zo begonnen beide teams aan hun najaars competitie in twee verschillende regios in de 1e klasse. De MA1 werd in Zuid Holland ingedeeld en de MA2 in Noord Holland. De eerste wedstrijden waren vooral wedstrijden om elkaar te leren kennen en aan elkaar te wennen en daardoor met wisselend succes afgesloten. Zo verloor de  MA2 de eerste wedstrijd met 3-1 van Smashing, vooral door spanning, zenuwen en onzekerheden doordat het een compleet nieuw team was. Maar wat meteen opviel was de potentie die er in deze groep zit en de lol die ze met elkaar hebben.

DSC04532

De MA1 begon weliswaar met een 3-1 overwinning op Gemini, maar ook hier was de onwennigheid duidelijk merkbaar. De vaste patronen, posities en acties waar de dames zo aan gewend waren, zijn nu even anders. Maar ook hier viel direct het plezier en het talent op.

DSC04503

Al snel werd duidelijk dat kampioen worden een moeilijk verhaal zou worden voor de MA2. Zij waren namelijk ingedeeld bij Albatros MA1 die iedere wedstrijd, inclusief de eerste tegen de MA2, afgetekend met 4-0 wonnen en duidelijk een klasse te laag waren ingedeeld. Maar op een enkele set na, bleven de dames knokken voor wat ze waard waren, met het idee dat ze zich iedere wedstrijd  wilden verbeteren en meer naar elkaar toe wilden groeien als team.

DSC04511

Hoe anders was dit bij de MA1. Hier werd ook al heel snel iets duidelijk, namelijk dat het in deze poule tussen VHZ en Leyton zou gaan om het kampioenschap. Er waren immers 5 wedstrijden gespeeld en deze twee stonden al een straatlengte voor de rest, voordat ze voor de eerste keer tegenover elkaar stonden. Drie sets werden een regelrechte thriller, waarbij VHZ 3 x met twee puntjes verschil de set naar zich toe trok. Het resultaat, een hele mooie, 3-1 overwinning.

De MA2 heeft zich door de eerste seizoenshelft zo onwijs ontwikkeld en de dames zijn zo naar elkaar toegegroeid dat er geen enkele keer meer verloren werd. Zelfs Albatros en Smashing  werden op 2-2 gehouden, met zeker kans op meer.

Voor de MA1 bleef het spannend, ze hadden een voorsprong op Leyton genomen van vier punten, maar iedereen wist, de laatste wedstrijd was Leyton – VHZ en dat werd een lastige. Maar goed, vier punten werden er vijf en dan is de laatste wedstrijd niet meer van belang. In de laatste wedstrijden voor de top ontmoeting werden echter slordig wat setjes verloren en zodoende kon Leyton terug komen tot op twee punten en bovendien was hun punten verschil een stuk beter dan dat van de MA1. Dat betekende dus dat de laatste wedstrijd een echte finale om het kampioenschap werd. Het grote nagelbuiten kon beginnen, zowel op de tribune als thuis. Helaas werd tegen een sterke/ versterkte tegenstander met 3-1 verloren, waardoor Leyton kampioen werd en naar de Hoofdklasse promoveerde.

DSC04509

DSC04505

DSC04533

DSC04504

Al met al hebben beide teams een hele goede eerste seizoenshelft gespeeld met bij vlagen geweldig volleybal, hebben ze veel geleerd, zich als team(s) ontwikkeld en hebben ze met heel veel plezier en enthousiasme de trouwe supporters op de tribune laten genieten. Na de winterstop gaan beide teams opnieuw proberen hun competitie, in twee verschillende eerste klassen, als kampioen af te sluiten.

“Bedankt voor deze mooie, eerste seizoenshelft meiden!”

Geschreven door:
Een enthousiaste supporter