Nieuw-Vennep, 7-December-2018, VHZ H2 thuis tegen Spaarnestad H11.
Zonder wissels, een midden aanvaller op de paser/loper positie en een paser/loper als spelverdeler.

 

De eerste set ging al snel van start voor de mannen. Spaarnestad mocht de set openen maar serveerde direct in het net en VHZ aan bal.
Zij legde, in opdracht van de coach, er direct druk op dmv sterke service reeksen.
Er werd hard gevochten en VHZ bleef 2 a 3 punten voor op lopen. Uiteindelijk dankzij sterk serveren, goede blockering, mooie pasen en goed geplaatste setups in combinatie een goede aanval eiste VHZ de eerste set. (25-17)

De 2e set begon wat stug voor o nze mannen. Zij hadden moeite met de strakke service van Spaarnestad waardoor de paas niet liep en er geen aanval uit kon komen. Algauw keken zij tegen een achterstand aan van ong. 7 punten. Na een time out gingen de mannen met een opdracht weer het veld op:
Paas hoog, ontspannen en de aanval op 80%. Gelukt!, de wedstrijd nam een omekeer en VHZ begon er weer in te geloven. Wederom met een paar goede service reeksen, sterke aanvallen vanuit het midden. Het mooiste was nog dat er raylly’s gespeeld werden van wel een keer of 8 heen en weer met de ene harde klap na de ander.  VHZ kon in deze set het tei keren en de set binnenslepen met 25-20.

De 3e set. VHZ keek opnieuw tegen een achterstand aan waardoor zij hun spel niet konden spelen ten opzichte van Spaarnestad. Met een aantal mooie, hard geplaatste aanvallen hadden zij VHZ in het nauw. Er werden in deze set wederom aardige rally’s gespeeld en elke keer zat er iemand onder de bal. Ze bleven knoken, vechten, glijend over de vloer maar helaas mocht dat allemaal niet baten Spaarnestad zat er lekker in en had VHZ zwaar onder druk gezet met hun ervaring en technisch geplaatste service, aanvallen wisten zij de set naar zich toe te slaan. (17-25)

4e en hopelijk de laatste set brak aan want VHZ had nog weinig energie over gezien de voorgaande setten en rally’s die er ontstonden.
VHZ opende de set kei hard voor sterk te serveren en tachtiesch de ballen die te strak op het net terug gepaast werden door Spaarnestad slim af te bloken en algauw stond het 11-4. helaas vielen vervolgens de ballen in het voordeel van Spaarnestad en kwamen zij goed terug. VHZ bleef knokken want er vielen competitie punten te halen, dat proefden ze. Spaarnestad die bood nog goed weerstand en doorzag net zoals in de derde set een hoop prikballen van de aanvallers waardoor het uiteindelijk 24-24 stond. Nu ging het erom spannen, VHZ aanservice en raak, ACE, gevolgd door een bekende ketser en winst voor VHZ 26-24.

Vanavond bleek hoe effectief de middens zijn en niet alleen als hoofdblockeerder(ster). Zij werden veelvouwdig opgezocht en haalde vaak punten binnen of zij zorgde ervoor dat de buitenaanvaller maar 1 blockeerder tegenover hem had en dus vrij spel. Dit kon alleen doordat de pasen op de juiste plek kwamen en een goede setup. 
Eind saldo: 3-1 winst voor VHZ, vrijdag 14-December-2018 mogen zij weer maar dan in Castricum.

Geschreven door: Michael Peereboom
(Midden aanvaller van heren 2)