NIEUW-VENNEP
De heren van VHZ speelden de afgelopen week de sterren uit de hemel en gingen ook deze week met winst terug naar huis.

Als goede middenmoter traden zij zaterdagavond aan bij Compaen in Oostzaan die op de derde plaats van de ranglijst staat. In de eerste set ging het gelijk op tot een stand van 21-21. In de slotfase van de eerste set kon VHZ de set overtuigend verzilveren in winst (21-25). De tweede set was voor de thuisclub. Compaen wist met veel aanvalskracht de set naar zich toe te trekken met 25-16.

De derde set was weer heel spannend. VHZ stond telkens vijf punten voor, maar Compaen kwam aan het eind van de set dichterbij. De Vennepers wisten het hoofd koel te houden en behielden de voorsprong met een stand van 23-25.

VHZ zette alle zeilen bij

Achterstand

Compaen zette VHZ in de vierde set op een enorme achterstand en begon met een heel goede servicebeurt (9-1). VHZ zette alle zeilen bij, maar had in het midden van de set nog steeds een grote achterstand van 20-10. In de slotfase wisten de Vennepers  toch nog het tij te keren. Terwijl Compaen al een vijfde set in gedachten had, knokten de Vennepers zich, met een spectaculaire inhaalrace, langszij tot een stand van 23-23. Ook in de eindfase van de vierde set bleven de Vennepers goed geconcentreerd en mooi gevarieerd volleybal spelen. Al stuivertje wisselend met de services, wist VHZ ook deze set naar zich toe te trekken met een ongekende eindstand van 30-32.

Geschreven door: Charles Stive
(Diagonaal van heren 1)