Vrijdag 2 november stonden de mannen van VHZ heren1 en VCH heren2 tegenover elkaar in Nieuw-Vennep. Deze derby staat traditioneel garant voor een goede en spannende wedstrijd. Zo ook deze editie.

 

Vanaf de eerste bal zette VHZ VCH onder druk met een goede service waardoor de Hoofddorpers weinig aan aanvallen toekwamen. Tel daarbij op een gedegen side-out en sterke verdediging, en VHZ liep langzaam uit tot een voorsprong van 4 a 5 punten. Maar met de winst van de eerste set in zicht maakten de heren van VHZ een aantal onnodige fouten waar VCH genadeloos van profiteerde: 24-26. De tweede set was een kopie van de eerste, VHZ start sterk en loopt uit maar VCH trekt aan het langste einde met wederom 24-26. In de derde set start VHZ minder goed, enigszins teleurgesteld door de voorgaande sets. Maar de Vennepers herpakken zich en met een sterke inhaalrace weten ze VCH nog bijna de achterhalen. 

Maar ook de derde set gaan naar VCH 22-25.  In tegenstelling tot sommige voorgaande wedstrijden geeft VHZ niet op. En terecht want het spel is bij vlagen goed en er wordt hard gewerkt. Door goed serveerwerk komen de Vennepers op voorsprong en wat de voorgaande sets niet lukte, lukt nu wel, VHZ trekt de set over de streep en wint met 26-24. Een spannende wedstrijd met bij vlagen goed spel waarbij VHZ net te weinig krijgt.

 

Geschreven door: Bas van Ooijen
(Spelverdeler van Heren 1)