Zaterdag 10 november werden de vennepse mannen verwacht in de Blauwwit hal in Amsterdam. Een beetje een onwennig tijdstip voor de heren, maar toch een knallend resultaat.

De eerste set begon al overtuigend. De amsterdamse mannen wisten niet wat hun overkwam en hierdoor werden ze overrompeld. 25-16 werd de eindstand voor VHZ.  Na zo’n goede eerste set bleven de ze doorvlammen in de tweede set, maar V.V.Amsterdam kwam steeds meer in zijn spel en bleef VHZ goed bij. Puntje voor puntje bouwde VHZ zijn voorsprong uit, maar liet deze ook weer lopen. Dit zorgde voor een stand van 24-24. Toch na veel inspanning trok VHZ aan het langste eind en haalde de overwinning van de set binnen met 26-24.

Daarna kwam de beruchte derde set. Het spel werd steeds onverzorgder en meer ballen gingen uit. De inspanning was hetzelfde, maar Amsterdam begon steeds sterker te spelen en te werken.

Uiteindelijk zorgde dit er ook voor dat Amsterdam deze spannende set binnentrok met 28-26.

Als laatste kwam VHZ terug in hun eerdere spel. Mooi verzorgd spel en krachtige aanvallen aan het net. Amsterdam wist niet meer hoe ze moesten reageren en VHZ pakte de set in eigen handen. Met een ruime voorsprong wisten ze de overwinning binnen te slepen met 25-22. Hierdoor was de winst 3-1 voor VHZ en hadden ze weer 4 puntjes behaald voor in het klassement.

Geschreven door: Charles Stive
(Diagonaal van Heren 1)