Op zaterdag 20 oktober speelde VHZ Heren 1 hun vijfde competitiewedstrijd van het seizoen tegen Smashing ’72 in Diemen. Ondanks het goede niveau gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd, lukte het niet om meer dan 1 set te winnen. De wedstrijd werd met 3-1 verloren.

 

Sporthal Diemen was de locatie waar de heren uit Nieuw-Vennep het op moesten nemen tegen Smashing ’72. Het team uit Amsterdam draait momenteel mee in de top van de competitie en dat was ook meteen te merken in de eerste set. Na een wat rommelige start begon VHZ op stoom te komen. Het was echter te laat om nog mee te doen voor de set winst. VHZ verloor deze set met 18-25.

De Nieuw-Vennepers lieten zich echter niet uit het veld slaan en gingen vol door in de tweede set. Het niveau steeg verder en Smashing ’72 begon de druk te voelen. VHZ duwde door en won de set uiteindelijk met 25-23.

In de derde set liet VHZ opnieuw zien dat ze dit seizoen ambities hebben, wederom was het spel van hoog niveau en er begonnen wederom scheurtjes te ontstaan in het spel van Smashing ’72.

 

Na een lange set hard werken was het toch Smashing ’72 die de set naar zich toe trok met 29-27.

Nu leek VHZ toch wat uit het veld geslagen en dit kwam tot uiting in het spelniveau. Samshing stoomde door en pakte de set relatief eenvoudig met 13-25.

Al met al kan VHZ tevreden terug kijken op deze wedstrijd, naast het pakken van punten tegen de koploper in de competitie was het spelniveau het grootste gedeelte van de wedstrijd van goede kwaliteit. Dit biedt perspectief voor de rest van het seizoen.

De volgende wedstrijd is op 2 november, dan staat de lokale derby tegen VCH op het programma.

 

Geschreven door:  Charles Stive
(Diagonaal van Heren 1)