IMG_1225
Afgelopen vrijdag speelde de volleybal mannen van VHZ thuis tegen Spaarnestad. Dit zijn de nummers zeven en acht van de ranglijst en dus beloofde het op voorhand al een spannende wedstrijd te worden.

De eerste set begon VHZ sterk met hoge serves druk, verzorgd spel en mooie scores liepen de mannen snel uit in het begin van de set. Richting het einde van de set kwam Spaarnestad meer in hun spel maar de mannen uit Nieuw-Vennep wisten de set toch binnen te slepen met 25-23. Het betere spel van Spaarnestad gecombineerd met veel slordigheden aan de kant van VHZ leiden tot een snel set verlies van 25-10. Na een aantal wissels werd er weer sterk begonnen aan de derde set door VHZ en dit resulteerde in een ruime voorsprong.
Helaas werd deze vlak voor het einde weer weggegeven en ging de set verloren met 25-23. Ondanks het verlies van de derde set bleven de mannen van VHZ geloven in een overwinning. Richting het einde van de vierde set keken de mannen van VHZ tegen 2 setpunten tegen aan. Door middel van hard werken en een mooi blok trok VHZ toch aan het langste eind en wonnen zij de set met 26-24.

IMG_1160

Foto’s gemaakt door: Danique Harder

IMG_1253

Zoals wel vaker het geval brak er een beslissende vijfde set aan. Hard aangemoedigd door het publiek begonnen de mannen uitstekend aan de laatste set. Al snel stond er een 8-4 voorsprong op het scoren bord. Met aan het einde nog mooie en spannende rally’s trok VHZ aan het langste eind en werd er gewonnen met 15-13. De volgende wedstrijd van VHZ heren 1 is tegen Smashing in Diemen.

Geschreven door: Jasper Buren 
(Passer/Loper van Heren 1)

Klik op onderstaande foto voor meer foto’s
Heren 1