4-0 overwinning voor VHZ D1

Vrijdag 16 maart speelde Dames 1 van Volleybalvereniging VHZ net als zes andere teams een thuiswedstrijd in De Estafette. De dames troffen een team uit Haarlem, Spaarnestad DS9 en daarmee ook een oud speelster van het team. Zelf kreeg DS1 versterking vanuit DS2 en de jeugd.

 

De eerste set begon kalm, er werd netjes gevolleybald en puntje voor puntje liep VHZ uit tot een zege van 25-19. De snelheid in het spel miste nog, maar kwam er al gauw in tijdens de tweede set. De tweede set werd overtuigend gewonnen met 25-12, met name dankzij de goede verdediging in het achterveld. In de derde set van de wedstrijd werd het spel gespeeld zoals het bedoeld is. Een goede service gecombineerd met mooie series: pass, set-up, aanval. Wederom een set voor VHZ, gewonnen met 25-16. VHZ was zeker van plan de laatste set ook binnen te slepen en hiermee 5 punten te pakken.

Echter halverwege de set moest coach Bas van Ooijen een time-out aanvragen. Spaarnestad in de leiding met 12-6 door fouten aan de kant van VHZ.
Gelukkig pakten de dames het spel weer op. Dankzij de servicedruk van Michelle den Elzen en een prachtige aanval van Megan van Kakum werden de rollen gauw weer omgedraaid. VHZ won de laatste set met 25-15 en behaalde hiermee 5 punten. VHZ DS1, een team dat aan het begin van het seizoen moeizaam startte, neemt hiermee afstand van de onderste plaatsen in het klassement en staat weer een plekje hoger, op plek 8.

Geschreven door: Leonie Gabel
(Midden aanvalster van D1)

By |2018-03-19T22:57:37+00:00maart 19th, 2018|Dames 1, Senioren Nieuws|0 Comments