Heren 1 wint nipt van de hekkensluiter

Afgelopen vrijdag speelde VHZ Heren 1 tegen het als laatste geplaatste Nivo H1 uit Hoorn. Na een verlies tijdens de uitwedstrijd bleek dat ook in de thuishal veel moeite gedaan moet worden om tot een positief resultaat te komen. De Nieuw-Vennepers wonnen uiteindelijk met 3-2.

 

Nog steeds geplaagd door blessures startte VHZ dit keer met 4 spelers van het eigen team en had maar liefst 5 invallers uit jeugd- en andere senioren teams mee. In de eerste set had VHZ veel moeite met het verwerken van de service en werden er in het algemeen teveel slordigheidsfoutjes gemaakt. Naarmate de set vorderde begon dit langzaam te verbeteren en kwam VHZ nog dicht in de buurt. Helaas won Nivo met 23-25.

In de tweede set leek VHZ volledig te zijn hersteld, door goed te verdedigen maar vooral door zeer sterkte servicedruk won VHZ met maar liefst 25-10. Deze goede flow leken de Venneppers in de derde set toch weer een beetje te zijn kwijtgeraakt.

Echter, met veel hard werken werd deze set ook gewonnen met 26-24 als eindstand. De vierde set was duidelijk in het voordeel van het gastteam, VHZ liep al vroeg achter de feiten aan en verloren met 15-25.

In de laatste set kwam het er dus op aan wie zijn hoofd het koelst kon houden. Dit bleek VHZ te zijn en zij trokken de set langzaam naar zich toe. Uiteindelijk werd deze set met 15-13 gewonnen en scoort VHZ hiermee 3 punten. VHZ staat nu op een stevige 10e plaats in de competitie. De eerstvolgende wedstrijd is op 5 Maart tegen AMVJ-Martinus.

Geschreven door: Charles Stive 
(Diagonaal van Heren 1)

By |2018-02-26T19:06:25+00:00februari 26th, 2018|Heren 1, Senioren Nieuws|0 Comments