De jeugd heeft de toekomst

Het werd op papier een moeilijke wedstrijd. VHZ Heren 1 mocht afgelopen woensdag uit spelen tegen Alvoco, Alkmaar. Alkmaar is een team met heel veel aanvalskracht en draait, met een drietal wedstrijden minder, mee in de bovenste helft van de competitie. De Venneper-heren daarentegen hebben drie geblesseerden en een viertal invallers van Jongens A en draait in de onderste helft mee. Zoals gezegd een moeilijke opgave voor VHZ Heren 1.

Aangezien de vast spelverdeler van VHZ geblesseerd was, werd met Gijs, de spelverdeler van Jongens A begonnen. Het team startte aarzelend en met veel fouten ondanks de opdracht van de coach om vrij te spelen. Alkmaar maakte hier dankbaar gebruik van. De tegenstander van VHZ speelde een aantal mooie aanvalscombinaties en kon veel aanvalsdruk geven. Na een korte eerste set was duidelijk dat VHZ de schade moest proberen te beperken.

In de tweede set werd het over een andere boeg gegooid. De coach gaf een aantal duidelijke aanwijzingen en opdrachten. De tweede set werd heel nipt binnengesleept, ook doordat Alkmaar zich liet afleiden.  Daarna greep de coach rigoureus in. De Jonge spelers kwamen erin en de oude garde werd aan de kant gehouden. met een gemiddelde leeftijd van net geen 20 werd het aanstromend talent gevraagd om hun kunsten te tonen. De twee teams waren zeer aan elkaar gewaagd en de jonge ploeg maakte er een mooie wedstrijd van. Alvoco schakelde een aantal versnellingen omhoog maar had grote moeite om VHZ achter zicht te houden. De 4e set had net zo goed naar VHZ kunnen gaan.

Ondanks de slechte papieren heeft VHZ er nog een punt uitgesleept. Met setstanden van 25-20, 24-26, 25-22 en 25-23 heeft VHZ, ondanks het op papier magere resultaat, laten zien dat de jeugd de toekomst heeft.

Geschreven door:  Mark Wildenberg
(Midden aanvaller van Heren 1)

By |2018-02-21T15:57:06+00:00februari 21st, 2018|Heren 1, Senioren Nieuws|0 Comments